Румъния въвежда задължителна 14-дневна карантина за влизащите от България

facebook thumb

Считано от от 21:40 ч. на 3 ноември 2020 г. Румъния въвежда задължителна 14-дневна карантина за влизащите от България граждани с определени изключения.

С влизането в сила на посочените мерки, А Ту Зет Трансфърс ООД временно преустановява летищните трансфери и пътувания до Букурещ и Констанца.

 

За справка на пътуващите - идващите от България граждани, които престояват на румънска територия по-малко от 3 дни (72 часа) не подлежат на карантина, ако представят отрицателен тест за коронавирус. Информацията е от посолството ни в Букурещ.

Румънските власти не изискват тест за коронавирус за транзитно преминаващите през територията на страната (в рамките на 24 часа), както и за водачите на тежкотоварни превозни средства.

За актуални новини, следете сайта на Министерството на външните работи:

 

 

Мярката бе въведена, след като страната ни бе включена в списъка на рискови държави / области заедно с още 30 държави, като България заема последното място в него по брой заразени на 100 000 души. 

 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на страната ни в Букурещ на следните телефони: +40 (0) 21 230 21 50; +40 (0) 21 230 21 59.


Последни новини

Отпадат ограниченията за пътуване от България до Румъния

А Ту Зет Трансфърс възстановява летищните трансфери до Румъния след отпадане на ограниченият за пътуване   От пресцентърът на Министерството на външните работи с...

Прочети още

Проект по процедура № BG16RFOP002-2.089-2042-C01

На  24.03.2022 г. , дружество  „А Ту Зет Трансфърс“ ООД  подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  №   BG16RFOP002-2...

Прочети още

Нови Ограничителни Мерки за Пристигащите в Румъния от България

По информация на българското посолство в Букурещ, според последната заповед в страната се въвеждат нови ограничителни мерки за влизащите от България.   С влизане...

Прочети още