Предимства на Летище Отопени, Букурещ

facebook thumb

Международното летище на Букурещ Хенри Коанда е едно от двете летища на румънската столица. То е най- голямото летище в Румъния, обслужващо 67 международни дестинации и 9 вътрешни. По- известно е със старото си име - летище Отопени, на името на най- близо разположеното градче Отопени, Румъния. От 2004 година, е применувано, в чест на известният физик и инженер Хенри Коанда – пионер на модерната авиация в Румъния. IATA кодът на летището е OTP.

Това е най- натовареното летище в Румъния, обслужващо над 3 млн. пътници годишно. То е напълно оборудвано с най- съвременни удобства и предлага услуги с високо качество. Летище Отопени е и основна база и седалище на националната авиокомпания на Румъния TAROM. Обслужва полетите на различни авиолинии включително и на Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, KLM, LOT, Lufthansa, Olympic Air, Swiss, Turkish Airlines и др.

 

Летище Отопени в Букурещ е все по - предпочитано от жителите на град Варна и региона заради следните предимства:

 

1. Малки размери и лесно ориетиране на територията на летището:

Летището не е много голямо и има само един терминал, така че полетите с прекачване са много удобни, защото не се налага смяна на терминал и пътуване в самото летище. Все пак е препоръчително да сте на летище около 2 часа преди полета, като за граждани на ЕС процедурите са сведени до минимум. На територията на летището има магазини, кафенета, чакални и параклис, както и различни услуги: информация, поща, телефон, банка, банкомати, обмяна на валута, VIP услуги, Wi-fi интернет, коли под наем, таксита и др.

 

2. Разположение на Летище Отопени:

Международното летище на Букурещ е разположено само на 16 км от столицата на Румъния, на 290 км от град Варна и на 410 км от София. Отопени е удобно и за много българи, особено за живеещите в Източна България, тъй като е на по- близко разстояние от Летище София.

 

3. Удобни полети от Букурещ:

Освен местоположението, друго предимство на румънското летище са полетите до дестинации, до които няма директни линии от България, както и нискотарифните полети, за които, ако закупите билети от по- рано, можете да пътувате много изгодно. Много често самолетните билети от и до Букурещ са много по- евтини от тези от Варна или София.

 

4. Удобен транспорт до Летище Отопени с A2Z Transfers:

Още една причина да изберете Летище Хенри Коанда, Букурещ е удобството на ежедневният транспорт от и до Варна. Пътуването е около 4 часа с лицензиран превозвач и комфортни автомобили. A2Z Transfers изпълнява ежедневни споделени трансфери от Варна, Добрич и Шумен по предварително определено разписание. Цените са съвсем достъпни ;) Не е нужно да търсите междуградски автобуси, таксита или паркинг, нито да шофирате сами. За Ваше удобство можете да изберете индивидуален трансфер, при който Вие задавате часа и мястото на тръгване, изцяло съобразени с Вашия полет.

 

 

Полезни Връзки:

Автопарк | Цени | Лицензи Индивидуални Трансфери | Споделени Трансфери | 


Последни новини

Извънредни мерки за превенция на разпространението на Коронавирус, приети в Румъния

Предвид усложнената ситуация с разпространението на COVID-19 в България, Румъния и целия свят, А Ту Зет Трансфърс временно преустановява извършването на летищните трансфери до...

Прочети още

Защо Да Изберем Индивидуален Трансфер Варна - Летище Букурещ

А Ту Зет Трансфърс предлага летищни трансфери от Варна до Отопени . За ваше удобство можете да изберете индивидуален транспорт или споделено пътуване. Споделеното пътуване с...

Прочети още

Какво Представляват Споделените Трансфери от Варна до Летище Отопени

Какво Представляват Споделените Трансфери от Варна до Букурещ?   Споделеното пътуване е познато като бюджетен вариант на транспорт от точка А до точка Б. Обикнов...

Прочети още

Секция банери